Deelnemer Museum Peel en Maas

Het museum is gevestigd in het voormalig Mariaklooster. In de volksmond heette het gebied waarin het klooster ligt “Kerkeböske”. Na een drastische renovatie ademt het gebouw nog steeds de sfeer van weleer. Het uit 1929 stammende pand omvat negentien museale ruimtes, is verdeeld over twee verdiepingen die bereikbaar zijn via trap en lift. Tijdens het rondlopen door de verschillende tentoonstellingen zijn de nonnenkamertjes van weleer nog steeds duidelijk herkenbaar.

Op 8 december 2008 opent het museum na zeven jaar voorbereiding haar deuren in dit monumentale gebouw. Het museum komt voort uit de plaatselijke heemkundevereniging en het daartoe behorende museum De Moennik. In 2005 besluiten alle omliggende heemkundeverenigingen, plus het IVN Helden (vereniging voor natuur- en milieueducatie) op advies van de gemeente naar het voormalig klooster te verhuizen.

Na renovatie van het klooster en de nog grotere aanbouw, wordt het geheel nu gebruikt als multifunctioneel centrum. Hierin zijn het museum, de heemkundevereniging Helden en een gemeenschapscentrum ondergebracht.

Contact

Adres: Aan de Koeberg 3
Postcode: 5988 NE Helden
Tel: (077) 3081555
E-mail: info@museumpeelenmaas.nlwww; https://museumpeelenmaas.nl