Genealogie café

Iedereen vraagt zich vroeg of laat wel eens af: waar kom ik vandaan? Een deel van het antwoord ligt bij je voorouders. Je gaat je afvragen wie waren mijn voorouders, waar woonden ze, wat deden ze, hebben ze nog wat bijzonders meegemaakt?

Bij een aantal mensen zal dit leiden tot de start van een onderzoek naar hun stamboom. Wellicht ook bij u. Mogelijk bent u al gestart met stamboomonderzoek of wilt u hiermee beginnen of bent u al gevorderd in het onderzoek.

Het is vrijwel zeker dat u gedurende uw onderzoek met uitdagingen geconfronteerd wordt:

  • Welke gegevensbronnen zijn er nog meer?
  • Ik kom niet verder in mijn onderzoek, wat nu?
  • Ik heb een document, maar wat staat er eigenlijk?
  • Hoe interpreteer ik dit document?
  • Hoe leg ik al mijn bij elkaar gezochte gegevens vast?

Helpdesk Genealogie

Vragen kunt u stellen via genealogiecafe@peelenmaasnet.nl

Viermaal per jaar organiseren wij een Genealogie Café. De locatie voor de cafés zijn: “de openbare bibliotheek in Panningen in het Huis van de Gemeente van 18.30-20.30 uur”.

 

Vragen van ons aan u:

Heeft u een voorouder die wat bijzonders heeft meegemaakt, dan zijn wij bijzonder geïnteresseerd. Deel het met ons en mogelijk gebruiken wij het, uiteraard met uw goedvinden, als verhaal op Peelenmaasnet.

Heeft u nog bijzondere documenten uit lang vervlogen tijden? Ook die zouden wij graag onder ogen willen krijgen. Misschien dat het document voor meer mensen interessant kan zijn of er is misschien een prikkelend verhaal op te bouwen. Uiteraard weer met uw goedvinden en u behoudt natuurlijk het document.

 

Andere bronnen

Hier volgt een lijst met links naar diverse genealogiesites

Genealogische-link2