Veelgestelde vragen

Websitegebruik

Hoe zoek ik door de collecties?

Door op de zoekbalk rechts bovenin of op de homepagina te zoeken.

Hoe kan ik jullie contacteren?

Op de contactpagina. Deze vind je hier.

Hoe kom ik terug op de homepage?

Als je linksboven op het logo van PeelenMaasNet klikt, ben je terug op de homepage.  Zo ben je snel op de homepage

Hoe kan ik mij aanmelden voor deelname aan PeelenMaasNet?

Hiervoor kun je je aanmelden via de contactpagina. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Deelnemers

Hoe kan ik mij aanmelden voor deelname aan PeelenMaasNet?

Hiervoor kun je je aanmelden via de contactpagina. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. We nemen contact met je op om samen te bepalen of jouw collectie voldoet aan de collect voorwaarden.

Wat houdt deelname aan PeelenMaasNet in?

Je kan vrijwilliger worden om foto’s en andere items in te voeren, annotatie uit te voeren. Kortom allerlei interessante dingen doen.

Deelname kan ook beteken dat je een interessante collectie hebt aan te bieden welke voor een breed publiek zichtbaar mag worden.

 

Over PeelenMaasNet

Wat is PeelenMaasNet?

PeelenMaasNet is een platform waar iedereen informatie over de historie van de gemeente Peel en Maas kan vinden en delen. Het platform wordt gevuld door historische verenigingen, musea, de gemeente en particulieren. Zij plaatsen hun collecties, verhalen, fotoalbums en nog veel meer.

Het is dus een samenwerkingsverband van verschillende culturele verenigingen en particulieren uit de gemeente. Archieven, heemkundeverenigingen en culturele organisaties werken hierin samen.

Wie zijn onze deelnemers?

Het platform van PeelenMaasNet wordt gevuld door verenigingen, musea, de gemeente en particulieren met een collectie (bijvoorbeeld films en foto’s). Op de pagina ‘Deelnemers’ vind je een compleet overzicht.

Bijdrage leveren

Hoe kan ik deelnemer worden?

Leuk! Stuur een mail naar info@peelenmaasnet.nl en wij nemen contact met je op. Voor je een keuze maakt, kunnen wij je vrijblijvend informeren over de mogelijkheden.

Waarom zou ik mij registreren?

Als je ergens op wilt reageren of wil je zelf een verhaal of beelden toevoegen, kun je, je gratis registreren. Ook als je interessante verhalen of collecties wilt bewaren om later nog eens te bekijken is het handig om een account aan te maken. Deze inhoud kun je dan opslaan in je dossier zodat het bewaard wordt.

Hoe kan ik iets op de website plaatsen?

Om iets te plaatsen op PeelenMaasNet, dien je eerst te registeren. Als je vervolgens bent ingelogd staat rechtsboven in het uitklapmenu de term ‘Toevoegen’. Klik hierop en maak vervolgens een keuze tussen het toevoegen van een verhaal, fotoalbum, biografie, nieuwsbericht, evenement of een thema. Volg daarna de stappen die worden aangegeven.

Ik wil mij niet registreren, kan ik ook alleen de website bekijken?

Je hoeft je niet te registreren om de inhoud van PeelenMaasNet te bekijken. Hier ben je vrij om te zoeken naar foto’s, collecties, krantenartikelen etc.