Veel gestelde vragen

Websitegebruik

Hoe zoek ik door de collecties?

Door op de zoekbalk rechts bovenin of op de homepagina te zoeken.

Hoe gebruik ik wildcard jokers?

Website zoektips

Zoeken met joker of wildcard tekens toepasbaar in de zoekbalken

Eenvoudig zoeken geeft de mogelijkheid om één of meer zoektermen in te voeren, al dan niet met maskertekens (*, ?) en logische operatoren (+,-).

Term is een door u bewust gekozen zoekwoord

Een zoekvraag kan bestaan uit de volgende mogelijkheden:

Een letterlijke tekst   Zoekt beschrijvingen waar ” Een letterlijke tekst ” in voorkomt
*term                                 Zoekt beschrijvingen waar het woord “term” in   voorkomt als einde van een woord
term*                    Zoekt beschrijvingen waar het woord “term” in voorkomt als begin van een woord
*term*  Zoekt beschrijvingen waar het woord “term” in voorkomt als (deel van) een woord
t*rm                                        Zoekt beschrijvingen waar woorden in voorkomen beginnend met een “t ” en eindigend op “rm”
“term”                                   Zoekt beschrijvingen voor een precieze woordcombinatie (bijvoorbeeld “Term a Term2” of “Term term2”).
t?rm                                       Zoekt op beschrijvingen waar woorden in voorkomen beginnend met een “t ” vervolgens een willekeurige letter en vervolgens eindigend op “rm”
term1 term2                         Zoekt beschrijvingen waar het woord “term1” en “term2 ” in voorkomt
term1 en term2                   Zoekt beschrijvingen waar het woord “term1” en “term2 ” in voorkomt (in plaats van ‘en’ kan ook ‘and’ of ‘+’ gebruikt worden)
term1 of term2                    Zoekt beschrijvingen waar het woord “term1” of “term2 ” in voorkomt. (In plaats van ‘of’ kan ook ‘or’ gebruikt worden)
term1 -term2                       Zoekt beschrijvingen waar het woord “term1” in voorkomt en “term2” niet in mag voorkomen
“term1 term2”                     Zoekt beschrijvingen waar de woorden “term1 term2” precies in deze volgorde voorkomen

Een zoekvraag kan om een aantal redenen worden afgewezen.

• In de eerste plaats kan de zoekvraag te algemeen zijn. Dit kan gebeuren als u een maskerteken gebruikt (*) en te weinig specifieke delen van uw term specificeert. Denk hierbij aan zoekvragen als *e, a* of *e*.

• Een tweede reden om de zoekvraag af te wijzen is als u alleen maar negatieve zoektermen gebruikt: -term. Er moet minimaal één positieve zoekterm in uw zoekvraag zitten.

Het zoektips scherm is ook uit te printen

Hoe kan ik jullie contacteren?

Op de contactpagina. Deze vind je hier.

Hoe kom ik terug op de homepage?

Als je linksboven op het logo van PeelenMaasNet klikt, ben je terug op de homepage.  Zo ben je snel op de homepage

Hoe kan ik mij aanmelden voor deelname aan PeelenMaasNet?

Hiervoor kun je je aanmelden via de contactpagina. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Deelnemers

Hoe kan ik mij aanmelden voor deelname aan PeelenMaasNet?

Hiervoor kun je je aanmelden via de contactpagina. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. We nemen contact met je op om samen te bepalen of jouw collectie voldoet aan de collect voorwaarden.

Wat houdt deelname aan PeelenMaasNet in?

Je kan vrijwilliger worden om foto’s en andere items in te voeren, annotatie uit te voeren. Kortom allerlei interessante dingen doen.

Deelname kan ook beteken dat je een interessante collectie hebt aan te bieden welke voor een breed publiek zichtbaar mag worden.

 

Over PeelenMaasNet

Wat is PeelenMaasNet?

PeelenMaasNet is een platform waar iedereen informatie over de historie van de gemeente Peel en Maas kan vinden en delen. Het platform wordt gevuld door historische verenigingen, musea, de gemeente en particulieren. Zij plaatsen hun collecties, verhalen, fotoalbums en nog veel meer.

Het is dus een samenwerkingsverband van verschillende culturele verenigingen en particulieren uit de gemeente. Archieven, heemkundeverenigingen en culturele organisaties werken hierin samen.

Wie zijn onze deelnemers?

Het platform van PeelenMaasNet wordt gevuld door verenigingen, musea, de gemeente en particulieren met een collectie (bijvoorbeeld films en foto’s). Op de pagina ‘Deelnemers’ vind je een compleet overzicht.

Bijdrage leveren

Hoe kan ik deelnemer worden?

Leuk! Stuur een mail naar info@peelenmaasnet.nl en wij nemen contact met je op. Voor je een keuze maakt, kunnen wij je vrijblijvend informeren over de mogelijkheden.

Waarom zou ik mij registreren?

Als je ergens op wilt reageren of wil je zelf een verhaal of beelden toevoegen, kun je, je gratis registreren. Ook als je interessante verhalen of collecties wilt bewaren om later nog eens te bekijken is het handig om een account aan te maken. Deze inhoud kun je dan opslaan in je dossier zodat het bewaard wordt.

Hoe kan ik iets op de website plaatsen?

Om iets te plaatsen op PeelenMaasNet, dien je eerst te registeren. Als je vervolgens bent ingelogd staat rechtsboven in het uitklapmenu de term ‘Toevoegen’. Klik hierop en maak vervolgens een keuze tussen het toevoegen van een verhaal, fotoalbum, biografie, nieuwsbericht, evenement of een thema. Volg daarna de stappen die worden aangegeven.

Ik wil mij niet registreren, kan ik ook alleen de website bekijken?

Je hoeft je niet te registreren om de inhoud van PeelenMaasNet te bekijken. Hier ben je vrij om te zoeken naar foto’s, collecties, krantenartikelen etc.