Collectie Frits Wijnen

Uitgebreid zoeken

Website zoektips

Zoeken met joker of wildcard tekens toepasbaar in de zoekbalken
Eenvoudig zoeken geeft de mogelijkheid om één of meer zoektermen in te voeren, al dan niet met maskertekens (*, ?) en logische operatoren (+,-).
Term is een door u bewust gekozen zoekwoord
Een zoekvraag kan bestaan uit de volgende mogelijkheden:

Een letterlijke tekstZoekt beschrijvingen waar " Een letterlijke tekst " in voorkomt
term*Zoekt beschrijvingen waar het woord "term" in voorkomt als begin van een woord
*termZoekt beschrijvingen waar het woord "term" in voorkomt als einde van een woord
*term*Zoekt beschrijvingen waar het woord "term" in voorkomt als (deel van) een woord
t*rmZoekt beschrijvingen waar woorden in voorkomen beginnend met een "t" en eindigend op "rm"
"term"Zoekt beschrijvingen voor een precieze woordcombinatie (bijvoorbeeld "Term a Term2" of "Term term2").
t?rmZoekt op beschrijvingen waar woorden in voorkomen beginnend met een "t" vervolgens een willekeurige letter en vervolgens eindigend op "rm"
term1 term2Zoekt beschrijvingen waar het woord "term1" en "term2" in voorkomt
term1 en term2Zoekt beschrijvingen waar het woord "term1" en "term2" in voorkomt (in plaats van 'en' kan ook 'and' of '+' gebruikt worden)
term1 of term2Zoekt beschrijvingen waar het woord "term1" of "term2" in voorkomt. (In plaats van 'of' kan ook 'or' gebruikt worden)
term1 -term2Zoekt beschrijvingen waar het woord "term1" in voorkomt en "term2" niet in mag voorkomen
"term1 term2"Zoekt beschrijvingen waar de woorden "term1 term2" precies in deze volgorde voorkomen

Een zoekvraag kan om een aantal redenen worden afgewezen.

  • In de eerste plaats kan de zoekvraag te algemeen zijn. Dit kan gebeuren als u een maskerteken gebruikt (*) en te weinig specifieke delen van uw term specificeert. Denk hierbij aan zoekvragen als *e, a* of *e*

  • Een tweede reden om de zoekvraag af te wijzen is als u alleen maar negatieve zoektermen gebruikt: -term. Er moet minimaal één positieve zoekterm in uw zoekvraag zitten.

Het zoektips scherm is ook uit te printen

Frits van Wiene Frens, geboren in 1944 op Rinkesfort te Maasbree. Overleden, ook in Maasbree, op de De Spilwei in 2009. Hij werd onderwijzer maar was ook tekenaar,ontwerper, illustrator, amateurschilder, ramenschilder (in carnavalstijd),

verzamelaar en schrijver. Hij was bij diverse verenigingen als bestuurslid en kreeg hiervoor de Maasbreese “Gouden Nachravel” overhandigd.

Hij was lid in de orde van Oranje Nassau. In 1999 werd hij prins Carnaval. Voor zijn werkzaamheden voor en met de “Vestelaovend”; werd hij postuum onderscheiden door Carnavalsvereniging D’n Hab. De voorliefde van Frits ging uit naar het schrijven van boeken. Zijn laatste en grootste werk was het “Woordeboök van Maasbree”.

Hij besefte dat alles wat hij kon doen, alleen mogelijk was met hulp van anderen. De fotoverzameling is ontstaan omdat hij voor zijn boeken vele foto’s gebruikte. Veel van die foto`s, evenals informatie, kreeg hij door bezoeken af te leggen bij mensen thuis. Waar de foto’s slechts geleend konden worden zorgde Jeu Zeelen voor mooie copieën.

Na zijn overlijden hield zijn vrouw Koos de verzameling in stand zodat deze nu zijn weg kon vinden naar PeelenMaasNet.

Lies Bosch-Colbers en Ine Lodewijk – Janssen hebben vrijwillig veel werk besteed aan het scannen van foto`s en invoeren van tekst.