Deelnemer Frits Wijnen

 

 

 

 


Collectie Frits Wijnen

Frits van Wiene Frens, geboren in 1944 op Rinkesfort te Maasbree. Overleden, ook in Maasbree, op de De Spilwei in 2009. Hij werd onderwijzer maar was ook tekenaar,ontwerper, illustrator, amateurschilder, ramenschilder (in carnavalstijd), verzamelaar en schrijver. Hij was bij diverse verenigingen als bestuurslid en kreeg hiervoor de Maasbreese “Gouden Nachravel” overhandigd.

Hij was lid in de orde van Oranje Nassau. In 1999 werd hij prins Carnaval. Voor zijn werkzaamheden voor en met de “Vestelaovend”; werd hij postuum onderscheiden door Carnavalsvereniging D’n Hab. De voorliefde van Frits ging uit naar het schrijven van boeken. Zijn laatste en grootste werk was het “Woordeboök van Maasbree”.

Hij besefte dat alles wat hij kon doen, alleen mogelijk was met hulp van anderen. De fotoverzameling is ontstaan omdat hij voor zijn boeken vele foto’s gebruikte. Veel van die foto`s, evenals informatie, kreeg hij door bezoeken af te leggen bij mensen thuis. Waar de foto’s slechts geleend konden worden zorgde Jeu Zeelen voor mooie copieën.

Na zijn overlijden hield zijn vrouw Koos de verzameling in stand zodat deze nu zijn weg kon vinden naar PeelenMaasNet.

Lies Bosch-Colbers en Ine Lodewijk – Janssen hebben vrijwillig veel werk besteed aan het scannen van foto`s en invoeren van tekst.