logo PeelenMaasNet.nl

Nieuws

PeelenMaasNet informatiemiddag voor nieuwe deelnemers

Voor alle aspirant-deelnemers en ook voor andere belangstellenden die zich bezighouden met cultuurhistorisch erfgoed organiseert de stichting PeelenMaasNet op dinsdag 14 september 2021 een informatiemiddag.

PeelenMaasNet is het digitale gezicht van het cultureel erfgoed van de regio Peel en Maas met historisch beeldmateriaal en documenten. Het is een samenwerkingsverband van deelnemers zoals culturele verenigingen, archieven en particulieren uit de gemeente Peel en Maas. Doel is om het erfgoed voor iedereen (digitaal) toegankelijk te maken en om beeldmateriaal en documenten digitaal en duurzaam te archiveren.

Tijdens de informatiemiddag krijgt u informatie over hoe PeelenMaasNet is georganiseerd, wat zij voor de deelnemers kan betekenen voor het digitaliseren en behouden van de eigen collecties en welke faciliteiten en ondersteuning PeelenMaasNet biedt. Leden van de werkgroep Collecties geven een presentatie van wat er al op PeelenMaasNet te vinden is en er is veel ruimte voor vragen. Zo wordt er ook ingegaan op de voorwaarden voor het (gratis) deelnemerschap.

Informatiemiddag nieuwe deelnemers PeelenMaasNet:

Datum:                Dinsdag 14 september 2021

Tijd:                      14:00 tot 17:00 uur

Adres:                  Gemeenschapshuis In Kepèl Kerkstraat 27  (ingang via de Nijverheidsstraat) 5981 CG Panningen

 

Programma:

13.30 uur:           Inloop

14.00 uur:           Welkomstwoord door Peter Peeters, voorzitter stichting PeelenMaasNet

14.15 uur:           Wat is cultureel erfgoed? Algemene definities en enkele aansprekende voorbeelden.

14.45 uur:           Werkwijze en faciliteiten PeelenMaasNet

15.45 uur:           Vragenronde

16.15 uur:           Nazit en napraten

17.00 uur:           Afsluiting

 Wij vernemen graag of u aanwezig bent bij deze informatiemiddag. U kunt zich tot 12 september 2021 opgeven door een mail met naam en adres te sturen naar info@peelenmaasnet.nl.

Heeft u vooraf vragen, dan kunt u ook telefonisch contact opnemen met Hilde Schiphouwer op telefoonnummer 06 – 47544363.

 

 

 

PeelenMaasNet.nl maakt gebruik van Erfgoednet 3.0 een product van Picturae