logo PeelenMaasNet.nl

Nieuws

Het Vossenbergleger weer uitgebreid met een generaal

Leon Kanters, directeur van Kanters BV, gaf 29 september 2020 uitleg over de verdere ontwikkelingen van het project “Startebos” aan het Dorpsoverleg Meijel. Hij wil samen met het Dorpsoverleg tot nieuwe initiatieven komen die aansluiten bij Meijel.

Tijdens het informele gedeelte kwam één van de verbinders van netwerk Natuur en Recreatie in gesprek met Leon Kanters over de toeristische mogelijkheden voor Meijel. De Vossenberg kwam aan de orde en het was al snel duidelijk dat Meijel een speciale plaats inneemt bij Leon. Er werd een afspraak gemaakt om Vesting en Belfort Vossenberg te bezoeken. Tijdens zijn bezoek maakte hij duidelijk zeer onder de indruk te zijn van wat hier gerealiseerd is. Boven op het 22 meter hoge Belfort deed hij spontaan het een aanbod om een donatie te doen aan dit project. De kwartiermakers waren zeer verrast over het genereuze aanbod.

Daarmee toont Kanters BV wederom haar betrokkenheid bij Meijel, zoals ook al met de ontwikkeling van “Startebos” en nu bij Vesting en Belfort Vossenberg. Met trots verwelkomen de kwartiermakers van het Vossenbergleger deze Generaal uit Veghel  en zullen hem en zijn gasten waardig rondleiden op Vesting en Belfort Vossenberg. Deze rondleidingen betaalt de generaal uit zijn “soldij” en het bedrag is bestemd voor toekomstig onderhoud.

Op 15 april 2021 was de eerste mogelijkheid om corona proof de maquette van het Belfort Vossenberg aan generaal Kanters te overhandigen.

PeelenMaasNet.nl maakt gebruik van Erfgoednet 3.0 een product van Picturae