logo PeelenMaasNet.nl

Nieuws

Europroject waslijn met zakdoekjes krijgt vervolg

Het  Euregionaal Project “aan de overkant” krijgt  zaterdag 8 augustus om 12,00 uur een vervolg in de kasteeltuin van Kasteel Keverberg in Kessel.

In het project hangen mensen witte zakdoeken aan een waslijn die ter plekke voorzien worden van een pakkende, rustgevende tekst. Het (kunst)project is bedoeld om verdriet als gevolg van diep ingrijpende gebeurtenissen onder mensen een plek en een uitingsvorm te geven.  Het gaat om de weldadige verwerking van gemeenschappelijke rouw en universele rouw, aldus de initiatiefnemers,  ‘met name ook hier in Kessel. Denk daarbij niet alleen aan verscheurde gezinnen door oorlogsgeweld 75 jaar geleden, maar ook aan de Corona-slachtoffers. Of denk aan een afscheid bij een vakantiereis, zonder te weten of het een tijdelijk of definitief afscheid is, zoals bij MH-17 slachtoffers of bij  bootvluchtelingen het geval is. Gemeenschappelijk verwerkt verdriet geeft uiteindelijk rust en berusting. Daarom is deze lijn met zakdoeken symbool voor gemeenschappelijke rouw en verdriet maar ook van vrede ‘tot over de grens en terug’.

De burgemeesters van Peel en Maas en Grevenbroich gaven op 11 juli jl. bij de oude grensovergang van Tegelen naar Kaldenkerken de aftrap voor dit grensoverschrijdend project. Aan het project nemen vier partners deel, E1 Atelier Grevenbroich, Lab Del Arte uit Peel en Maas, Stichting Cultuurpodia Peel en Maas en Partnerschaftsverein Stadt Grevenbroich.

 

PeelenMaasNet.nl maakt gebruik van Erfgoednet 3.0 een product van Picturae