logo PeelenMaasNet.nl

Nieuws

Museum Peel en Maas vanaf 1 juli geopend

Museum Peel en Maas is vanaf woensdag 1 juli weer geopend voor publiek op woensdagen en zondagen. Alle bezoekers moeten hun bezoek reserveren via de website of telefonisch tijdens openingsuren.

De vrijwilligers van het museum zijn momenteel druk bezig om het museum 'corona-proof' te maken. Er komen onder andere plexiglas schermen achter de baliee, een vaste looproute door het museum, plaatsen om de handen te desinfecteren, een reserveringssysteem op de website en een corona protocol met richtlijnen voor bezoekers.

Er mogen maximaal vijftien bezoekers tegelijk in het museum aanwezig zijn.

Museum Peel en Maas in Helden biedt een leuk uitstapje voor het hele gezin. Van de Romeinen en de Tweede Wereldoorlog, tot aan het meer recente leven in de jaren vijftig. Voor kinderen is er de spannende speurtocht. Daarnaast zijn er vaste tentoonstellingen te zien, zoals de Romeinen, de Middeleeuwen, de Tweede Wereldoorlog en de dorpskamers. Er worden ook regelmatig nieuwe tijdelijke tentoonstellingen georganiseerd. Op het moment is er een expositie “Van Ploeg naar Ploegendienst”  waarin de bezoeker het verhaal van de opkomst van de industrialisatie en bedrijvigheid in Peel en Maas kan ontdekken. 

  

 

PeelenMaasNet.nl maakt gebruik van Erfgoednet 3.0 een product van Picturae