logo PeelenMaasNet.nl

Nieuws

Oproep aan (beroeps)fotografen

Een belangrijk onderdeel van PeelenMaasNet is de fotocollectie. PeelenMaasNet wil deze graag aanvullen met collecties van beroepsfotografen. 

Foto’s en films zijn erg belangrijk voor ons beeld van de geschiedenis. Ze laten veel van het leven van vroeger zien.  Beeldmateriaal heeft een belangrijke documentaire en visuele waarde en zijn een interessante aanvulling op de geschreven bronnen. Het is jammer als deze collecties verloren gaan. Stichting PeelenMaasNet heeft zich ten doel gesteld al het cultuurhistorische erfgoed in de gemeente Peel en Maas digitaal toegankelijk te maken voor het grote publiek. De stichting onderhoudt daartoe het digitale erfgoedplatform en organiseert en beheert de inhoud ervan.

De collecties van de deelnemers aan PeelenMaasNet blijven eigendom van de eigenaar. Het is aan de deelnemer op welke wijze hij de digitale collectie wenst op te slaan. In ieder geval wordt de collectie opgeslagen op de servers van de leverancier van het erfgoedplatform, Picturae. Hier wordt regelmatig een backup gemaakt, waardoor digitale bestanden niet verloren kunnen gaan. Daarnaast slaat de stichting de digitale bestanden ook op een eigen server op. Daarmee wordt aan de deelnemer een extra waarborg gegeven dat, bijvoorbeeld bij een faillissement van de leverancier, de geplaatste collectie niet verloren gaat. 

We zijn ook op zoek naar collecties van amateurfotografen of familiealbums. Ook deze bevatten een schat aan informatie en zijn deel van ons gezamenlijk cultureel erfgoed.

Heeft u een fotocollectie en wilt u meer weten over de mogelijkheden om deze te delen met PeelenMaasNet? Neem dan comtact met ons op via info@peelenmaasnet.nl

 

PeelenMaasNet.nl maakt gebruik van Erfgoednet 3.0 een product van Picturae