logo PeelenMaasNet.nl

Nieuws

Onthulling herdenkingsbanner

Museum Peel en Maas heeft 4 mei, Dodenherdenking, in kleine kring een groot spandoek onthult voor het museum. Het vaandel herdenkt de bevrijding van ieder dorp in Gemeente Peel en Maas én diens Schotse en Engelse bevrijders.

Voorzitter Henk van Dijck leidde de onthulling.  Ook wethouder Wim Hermans en verteller Lucas Colbers  van Whiskey Alfa Romeo namen het woord om de slachtoffers te herdenken en het belang van vrijheid te benadrukken. Lucas (2005) geeft gastlessen en vertelt persoonlijke verhalen uit de oorlog; verhalen van soldaten, van kinderen en van mensen die de oorlog beleefd hebben om mensen  bewust te maken van "de mens" in oorlogstijden. Tijdens de onthulling speelde een trompetist eervol het Wilhelmus

Door de coronacrisis kan het museum niet binnen de museummuren aandacht besteden aan de dodenherdenking en de bevrijding  en is gekozen voor een veilige plek in de publieke ruimte. Het is ook  in tijden van de coronacrisis het van belang de Engelse en Schotse militairen die de elf kernen in de gemeente Peel en Maas hebben bevrijd, te herdenken en te eren. Zij hebben hun leven gegeven voor de inwoners van  en de rest van Limburg en Nederland. Hierdoor kunnen wij nu allemaal in vrijheid leven.

      

PeelenMaasNet.nl maakt gebruik van Erfgoednet 3.0 een product van Picturae