logo PeelenMaasNet.nl

Nieuws

Feestelijke afsluiting ‘Meijel 75 jaar bevrijd’

Het herdenkingsprogramma 75-jarige bevrijding Meijel wordt op zondag 22 december in het dorpsmuseum Truijenhof feestelijke afgesloten.

De afgelopen waren er veel activiteiten: de evacuatietocht naar Heusden, enkele boeiende lezingen, zoals over landmijnen in en rond de Groote Peel, een tentoonstelling in het Truijenhof, een feestelijk programma bij de Vossenberg en de uitgave van een nieuw Meijels woordenboek. De belangstelling was voor al deze activiteiten groot. Alleen de tentoonstelling werd al door ruim 800 mensen bekeken.

Bij gelegenheid van de expositie verscheen het boek 'Meijel en de oorlogsjaren. De laatste getuigen' waarin 60 Meijelsen van 80 jaar en ouder hun herinneringen aan de oorlog ophale. Jos Pouls gaat in op enkele nog niet beschreven 'rafelranden' van de oorlog, zoals de collaboratie en zwarthandel.

  

Om alles in stijl en met een feestelijk tintje af te sluiten, wordt op 22 december iedere bezoeker van de expositie in de Truijenhof getrakteerd op een gratis kopje koffie inclusief een versgebakken wafel. Het is de laatste kans om de meest indringende periode uit de Meijelse geschiedenis in deze expositie te herbeleven en om met elkaar in gesprek te gaan  onder het genot van een echte Meijelse wafel.

Museum Truijenhof is dit jaar nog  op 15 en 22 december open van 14.00 tot 17.00 uur.

PeelenMaasNet.nl maakt gebruik van Erfgoednet 3.0 een product van Picturae