logo PeelenMaasNet.nl

Nieuws

Presentatie scriptie 'laatste bevrijdingsmaanden in Peel en Maas'

PeelenMaasNet nodigt iedereen uit voor de presentatie van de afstudeerscriptie van Loes Engels. Het onderwerp van de scriptie is 'de laatste bevrijdingsmaanden (oktober 1944 tot mei 1945)' met vier verschillende verhaallijnen uit Peel en Maas.

Als stagiaire bij PeelenMaasNet heeft Loes op basis daarvan een lesbrief ontwikkeld voor leerlingen vanaf de derde klas middelbare school. De lesbrief is het eerste lesmateriaal waarbij intensief gebruik gemaakt is van de gedigitaliseerde bronnen uit PeelenMaasNet, waaronder veel foto’s. De leerlingen, maar ook vele anderen, ervaren met deze lesbrief dat de bevrijdingsperiode niet enkel een tijd van ontberingen is geweest ‘elders in ons land’ maar ook hier, in hun eigen dorp.

De lesbrief wordt officieel overgedragen aan Annemarie Lucassen, directrice van het Bouwens in Panningen en vertegenwoordigers van het streekmuseum Peel en Maas op zaterdag 28 september om 15.00 uur in het Kerkeböske, Aan de Koeberg 3 in Helden. Aanmelden voor deze bijeenkomst kan via educatie@peelenmaasnet.nl en 06-15836605.

  

PeelenMaasNet.nl maakt gebruik van Erfgoednet 3.0 een product van Picturae