logo PeelenMaasNet.nl

Nieuws

Genealogiecafé en oude foto's

Familiefoto's, wie heeft ze niet. Vaak liggen ze in een oude doos. Tijdens het Genealogie Café op maandag 9 september staan oude familiefoto's centraal. 

Foto's waarvan je soms geen idee hebt wie het zijn die erop staan. Soms denk je misschien wel eens: er zou ergens een adres moeten zijn waar je ze naar kon sturen zodat anderen, die er misschien hun broer, zus, vader, moeder, opa of oma in herkennen zich kunnen melden, zodat je ze aan iemand kunt geven die er iets mee heeft... Dat kan bij PeelenMaasNet. 

Breng je familiegeschiedenis tot leven door het scannen en toevoegen van familiefoto's aan je stamboom. Hoe voeg je foto's toe aan online  familiestambomen in genealogie-programma's als Aldfear en MyHeritage? Foto's geven een uniek kijkje in de levens van uw voorouders en verwanten. Hoe zagen ze eruit? Lijken ze op familieleden die je kent?

En is het niet spannend om de geboorte- trouw- en overlijdensakte te vinden bij de personen op jouw oude familiefoto's. De vrijwilligers van Genealogie Café helpen je graag tussen 18.30 en 20.30 uur in de openbare bibliotheek in Maasbree, Kennedyplein 2, 5993 BT Maasbree.

PeelenMaasNet.nl maakt gebruik van Erfgoednet 3.0 een product van Picturae