logo PeelenMaasNet.nl

Nieuws

Vacature WEBBEHEERDER PeelenMaasNet

De Stichting PeelenMaasNet is op zoek naar een vrijwilliger voor de functie van

WEBBEHEERDER van het digitaal erfgoedplatform

De stichting PeelenMaasNet is een non-profit organisatie en heeft als doel het digitaal geheugen te vormen van het cultureel erfgoed van de gemeente Peel en Maas. De website van het erfgoedplatform staat ter beschikking van een breed publiek. Het platform biedt cultureel erfgoed aan in de vorm van collecties van documenten, objecten en vanbeeld en geluid’. De collecties worden aangedragen door de aangesloten deelnemende partijen waaronder de gemeente Peel en Maas, diverse historische en heemkundige verenigingen en particulieren.

Als webbeheerder beheer je de website van het digitale platform. Dat platform is een product van de leverancier Picturae. Deelname aan een korte mastercursus bij Picturae stelt jou in staat de website te beheren. Je bent verantwoordelijk voor het technisch onderhoud, je onderhoudt contacten met de deelnemers en instrueert deze over het gebruik van het platform, je fungeert voor de deelnemers als helpdesk, rapporteert aan het bestuur over het gebruik van de website en deelt statistische informatie en je bent de verbinding met de leverancier en andere netten. Je vertaalt vragen en wensen van het stichtingsbestuur naar praktische en technische uitwerkingen op de website.


Heb je interesse in bovenstaande vacature of wil je meer informatie? Neem dan contact op met de voorzitter van de stichting PeelenMaasNet, Peter Peeters, op telefoonnummer 06-53111272 of via e-mailadres voorzitter@peelenmaasnet.nl. In de selectieprocedure zit eveneens een gesprek met de werkgroep digitaliseren. Deze werkgroep vindt samenwerken en elkaar aanvoelen erg belangrijk. De leden van de werkgroep kunnen je ook uitvoerig vertellen wat de werkzaamheden inhouden.

Alle medewerkers van de stichting PeelenMaasNet verrichten hun werkzaamheden op vrijwillige basis. De werkzaamheden kunnen thuis plaatsvinden en het aantal uren is uiteraard zelf te bepalen en in te delen. Je neemt deel aan het overleg van de werkgroep digitaliseren, dat ongeveer 1x per maand plaatsvindt.

 

PeelenMaasNet.nl maakt gebruik van Erfgoednet 3.0 een product van Picturae