logo PeelenMaasNet.nl

Nieuws

Nieuws vanuit de "Kapel in Kepel"

Veel voorbijgangers hebben zich ongetwijfeld afgevraagd wat er allemaal is gebeurd op en tussen  de steigers rond de Kapel van de Paters Lazaristen aan de Kerkstraat te Panningen.

 Enige tijd geleden konden bezoekers al de voortgang van het grote onderhoud ervaren, maar sinds dat moment is er weer veel gebeurd. De  glas-in-lood ramen zijn geweldig mooi gerestaureerd in het Glasatelier in Tilburg. Er zijn o.a. gescheurde stukjes glas met speciale UV-lijmen gelijmd. Misschien wel frustrerend voor de restaurateur: je ziet het niet! Maar het is tegelijkertijd ook een enorm compliment voor het vakmanschap! Als de zon fel schijnt, waan je je straks in een bijna hemelse dia-show! Mooi zijn ook de lichtvlekken die als lichtvlammetjes over de wanden gaan. 

Verder zijn de gebroken stenen vervangen en zijn de glas-in-lood ramen weer vastgezet. De lift wordt aangepast, zodat de kapel makkelijker toegankelijk wordt voor mensen die slecht ter been zijn. Ook het schilderwerk en het voegwerk vorderen gestaag. 

Leden van To Be Continued hebben -getooid in overalls en valhelmen- een drukbezocht concert gegeven tussen de plastic en de steigers! In december kan het publiek weer komen kijken en het zal ongetwijfeld verwonderd zijn.

Volg ook de ontwikkelingen in de media!

PeelenMaasNet.nl maakt gebruik van Erfgoednet 3.0 een product van Picturae