MUSEUM PEEL EN MAAS IN HET DONKER IS WEER TERUG IN DE HERFSTVAKANTIE


MUSEUM PEEL EN MAAS IN HET DONKER
IS WEER TERUG IN DE HERFSTVAKANTIE

Helden – In de herfstvakantie is Museum in het Donker weer terug! Gebruikmakend van een zaklamp zoeken ouders met hun kinderen in het museum naar antwoorden op oplichtende vragen op de muren om ee

n heel nieuw raadsel op te lossen. De activiteit vindt plaats op op woensdag 18, donderdag 19 en vrijdag  20 oktober tussen 18.30-21.00 uur. In verband met de kleine ruimtes is van tevoren opgeven verplicht. Zodoende kunnen de bezoekers goed gespreid worden, waardoor iedereen genoeg ruimte heeft. Opgeven kan door een mailtje te sturen naar info@museumpeelenmaas.nl. Vermeld de naam, e-mailadres en de dag en het tijdstip dat je langs wilt komen. Kinderen tot 13 jaar kunnen gratis naar binnen, ouders betalen 5 euro per persoon.

 

Herfstvakantie
Voor deze speciale activiteit is het voor het vierde jaar op rij mogelijk om een bezoekje te brengen aan het museum als de lampen uit zijn en de zon onder is. Bezoekers krijgen een zaklamp, of brengen zelf een zaklamp mee. In het museum begint een spannende speurtocht naar het zoeken van zestien vragen én antwoorden. Diverse herfst- en Halloween figuren en objecten lichten op wanneer er op geschenen wordt. Kinderen moeten goed speuren in alle museumruimtes om tot de oplossing te komen. Maar pas goed op waar je loopt; het betreden van een donker museum is op eigen risico!

Vorige edities  
De afgelopen jaren vonden de eerste edities van Museum in het Donker plaats. Dit was een groot succes! Vorig jaar hebben 150 mensen deelgenomen, waarvan het negentig kinderen. We hebben erg veel positieve reacties gekregen van deelnemers. Vandaar dat we nu jaarlijks een nieuwe editie organiseren.