Nieuw erfgoedplatform van PeelenMaasNet gaat live!

Na maanden van intensieve voorbereiding is het dan eindelijk zover: het nieuwe digitale erfgoedplatform van PeelenMaasNet gaat op donderdag 12 mei 2022 live. Na een aantal jaren gebruik gemaakt te hebben van het digitale erfgoedplatform van leverancier Picturae stappen we nu over op een gloednieuw platform van het bedrijf DeventIt. Het platform luistert naar de mooie naam “Atlantis” en wordt in de erfgoedwereld al veelvuldig gebruikt. Ook het gemeentearchief van de gemeente Peel en Maas beschikt over dit platform, waardoor koppelingen tussen PeelenMaasNet en het gemeentearchief gemakkelijker worden.

Alle documenten, afbeeldingen, video’s, persoonsgegevens, kranten, periodieken etc. zijn overgezet naar het nieuwe platform en aldaar weer te bewonderen en te benutten voor eigen onderzoek. De zoekfunctie op het nieuwe platform is wel enigszins gewijzigd, maar door de toegenomen gebruikersvriendelijkheid van Atlantis zal dit voor niemand problemen opleveren.

Het webadres van PeelenMaasNet is uiteraard ongewijzigd: www.peelenmaasnet.nl. Doordat het nieuwe platform nu live gaat kunnen ook vele nieuwe deelnemers een start gaan maken hun collectie op PeelenMaasNet in te gaan voeren en de huidige deelnemers kunnen hun collecties weer uitbreiden.

Heeft u vragen over de nieuwe website en haar mogelijkheden, vul dan het contactformulier in en we nemen contact met u op.