Het Archiefportaal van de gemeente Peel en Maas doorzoekbaar op PeelenMaasNet

Het Archiefportaal van de gemeente Peel en Maas doorzoekbaar op PeelenMaasNet

 

 

Vanaf vandaag wordt het archiefportaal van de gemeente ook doorzocht met zoektermen welke op PeelenMaasNet worden ingegeven.
De gemeente en PeelenMaasNet vinden het belangrijk dat relevante historische informatie via één portaal te vinden is. De inrichting op PeelenMaasNet is tot stand gekomen in onderlinge samenwerking.
Een zoekterm zoals bijvoorbeeld “kerk” op PeelenMaasNet van de websitebezoekers levert vanaf nu ook een aantal hits op in het archiefportaal van de gemeente Peel en Maas.

 

 

De bezoeker kan ervoor kiezen om deze hits verder te raadplegen

Door het simpel aanklikken van het blok gemeente Peel en Maas, komt men in het archiefportaal. Daar kan er zonder hulp zelf al gezocht worden in het openbare gemeentearchief. Door het tabblad PeelenMaasNet weer aan te klikken, of door het tabblad gemeente te sluiten gaat men terug naar de website van PeelenMaasNet.
Met de toegankelijkheid van het archiefportaal op PeelenMaasNet wordt de nieuwsgierigheid van bezoekers naar het archief van de gemeente opgewekt en zal resulteren in het bekijken en doorlezen van aanwezige archiefstukken welke openbaar bereikbaar zijn.
Het archiefportaal van de Gemeente Peel en Maas is al rechtstreeks te gebruiken via de www.peelenmaas.nl