Gratis training verhalen vertellen.

Op de dinsdagen 18 oktober, 1, 8 en 15 november organiseert Museum Peel en Maas de vierdelige cursus ‘verhalen vertellen en educatieve rondleidingen geven aan kinderen’. Belangstellende (potentiële) vrijwilligers kunnen zich gratis aanmelden voor deze trainingen. Bevlogen verhalenverteller Frans van de Pas verzorgt de cursus, die zeer praktisch van aard is. De lezingen vinden plaats van 9.30 uur – 11.30 uur, inclusief een korte pauze. Vol is Vol. Heeft u vragen of wilt u zich opgeven? Geïnteresseerden kunnen een bericht sturen naar info@museumpeelenmaas.nl. Dan sturen wij graag vrijblijvend het lesprogramma toe.

 

Training

Tijdens de trainingencyclus komen verschillende facetten van het rondleiden en verhalen vertellen aan bod. De cursisten krijgen zelfvertrouwen voor het spreken tegen groepen mensen, ze krijgen praktische hulpmiddelen en tips aangereikt voor het vertellen, presenteren en verzorgen van een rondleiding en om interesse en betrokkenheid op te wekken en te continueren bij het publiek. Het lesprogramma is gekoppeld aan enkele nieuwe educatieve programma’s van het museum. De focus ligt op de thema’s middeleeuwen, Tweede Wereldoorlog en wonen en werken in de vorige eeuw. Na afloop van de cursus kunnen cursisten op oproepbasis bijdragen aan de educatieve programma’s van ons museum. Opgeven, of meer informatie? Stuur een bericht naar info@museumpeelenmaas.nl. Dan sturen wij het lesprogramma vrijblijvend toe.

 

Vrijwilliger dag

Daarnaast is het mogelijk om tijdens onze gratis te bezoeken lezingen op 20 en 27 oktober, tussen 20-22 uur, meer informatie te verkrijgen over vrijwilliger worden bij ons mooie museum. Bezoekers kunnen onze aanwezige bestuursleden en vrijwilligers uit de omringende dorpen aanspreken op deze avonden. Zo zoeken wij nog vrijwilligers voor het begeleiden van educatieve projecten, verhalenvertellers voor jong en oud en publieksbegeleiders/baliemedewerkers. Voor vragen, stuur een bericht naar info@museumpeelenmaas.nl.