BIJ MUSEUM PEEL EN MAAS MIDDELEEEUWS KALLIGRAFEREN EN MEE DOENAAN DE SPELCARROUSEL

 

KOM OP WOENSDAGMIDDAG 3 MEI MIDDELEEEUWS KALLIGRAFEREN EN DOE MEE AAN DE SPELCARROUSEL

Helden – Museum Peel en Maas organiseert op woensdagmiddag 3 mei een speciale activiteit in het kader van de meivakantie. Wil jij leren hoe je net zo mooi schrijft als de monniken in de Middeleeuwen? Kinderen vanaf 8 jaar (en hun ouders) gaan Middeleeuws kalligraferen! Onder begeleiding van gecertificeerd kalligraaf Jan Wijnhoven leren jong en oud de kunst van het schoonschrift. Schrijf je snel in, want vol=vol.

 

De activiteit is gratis voor kinderen tot en met 12 jaar; ouders betalen 5 euro per persoon. De creatieve workshop vindt plaats om 13.00 en om 15.00 uur. Maximaal tien kinderen per tijdsslot. Locatie is Museum Peel en Maas in Helden. Om je op te geven stuur een mail naar info@museumpeelenmaas.nl.

Spelcarrousel
Bij voldoende aanmeldingen gaan we na het kalligraferen meedoen aan een spelcarrousel waarbij je op leuke en interactieve wijze meer te weten komt over de Middeleeuwen in Peel en Maas. We hebben een spannend wie-of-wat-ben-ik-spel, een plattegrond van Middeleeuws Peel en Maas die jullie zelf mogen opvullen, je kunt een eigen Middeleeuws wapenschild maken, of krijgen jullie een gratis interactieve rondleiding door de tentoonstelling! Opgeven doe je door een mailtje te sturen naar info@museumpeelenmaas.nl. Vermeld je naam en met hoeveel mensen je langs wilt komen én hoe laat. Tot snel!

Kalligraferen
Kalligrafie is een schrijfstijl die gedurende duizenden jaren in veel verschillende culturen over de hele wereld heeft gebloeid. Of je nu kunstenaar, schrijver of gewoon hobbyist bent, kunnen schrijven met een kalligrafiepen is een waardevolle en leuke vaardigheid. In Europa werd het kalligraferen aanvankelijk uitgevoerd door slaven (Romeinse Rijk), later na de doorbraak van het christendom door monniken in kloosters. In de latere middeleeuwen ontstonden er gilden voor kalligrafen en verluchters (zij maakten versieringen bij het letterwerk). Tegenwoordig wordt kalligraferen vooral uitgeoefend als hobby door jong en oud.