logo PeelenMaasNet.nl

Activiteiten in Peel en Maas

Datum

27 februari 2020

Meer weten dan je meester of juf?

In het Limburgs Museum vinden op drie zondagen colleges over een leuk of spannend onderwerp plaats in de MuseumJeugdUniversiteit. 

De ijsmummie: wie vermoordde 5000 jaar geleden meneer Ötzi?

Zondag 29 maart 2020, 11.00 uur
In 1991 vonden wandelaars in de Alpen het bevroren lichaam van een man die 5000 jaar geleden op die plek dood is gegaan. Wat is er met die man gebeurd? Slimme wetenschappers proberen met behulp van de allerkleinste sporen een idee te krijgen van de laatste minuten van deze ijsmummie. Politiespeurwerk dus. Naar iemand die al 5000 jaar ijskoud is... Archeologe Benoît Mater, archeologe en conservator Limburgs Museum, weet er alles van.
 Hoe bescherm je jezelf tegen het kwaad van het Oude Egypte?
Zondag 19 april 2020, 11.00 uur
In dit college vertelt Ben van den Bercken van het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden hoe de oude Egyptenaren nare beesten als slangen en schorpioenen op een afstandje hielden. Maar diezelfde dieren waren ook goden die je niet boos wilde maken! Het college gaat over amuletten, magie en de eeuwige strijd tussen goed en kwaad in het oude 
 De geheime tuin: hoe maak je een toneelvoorstelling?
Zondag 17 mei 2020, 11.00 uur
Mary is een weesmeisje. Ze gaat wonen bij haar oom, in een enorm landhuis met duizenden kamers, gesloten deuren en rare geluiden. En dan is er ook nog die mysterieuze tuin. Dat is in het kort de razend spannende muzikale theatervoorstelling ‘De geheime tuin’ van Toneelgroep Maastricht en het Laagland Theater. Regisseur Servé Hermans komt vertellen hoe je van een boek een toneelstuk kunt maken. En ook over de duizenden jaren oude geschiedenis van toneelspelen.
 Museumjeugduniversiteit in het Limburgs Museum
De MuseumJeugdUniversiteit is een landelijk project. Door heel Nederland geven wetenschappers colleges over de leukste onderwerpen. In het Limburgs Museum gaan de colleges over (pre)historie en cultuurgeschiedenis.
 
VOOR WIE? Kinderen van 8 t/m 12 jaar
WANNEER? Maart, april en mei 2020
KOSTEN: €15 (de collegekaart geeft toegang tot alle drie de colleges)
AANMELDEN: (verplicht) via www.museumjeugduniversiteit.nl
 

PeelenMaasNet.nl maakt gebruik van Erfgoednet 3.0 een product van Picturae