logo PeelenMaasNet.nl

Activiteiten in Peel en Maas

Datum

12 september 2019 t/m 24 december 2019

Expositie Herinneringen van joodse onderduikkinderen in Limburg

Expositie 75 JAAR LATER Herinneringen van joodse onderduikkinderen in Limburg

De expositie vertelt, 75 jaar na de bevrijding van Limburg, de verhalen van 10 mensen die tijdens de Tweede Wereldoorlog als joods kind in Limburg in onderduik hebben gezeten. 

De expositie Herinneringen van joodse onderduikkinderen in Limburg' wordt op 12 september in het Gouvernement in Maastricht geopend door  Gouverneur Theo Bovens. Het gaat over verhalen van Joodse kinderen in de Tweede Wereldoorlog. Verhalen van die periode. Verhalen van de jaren daarna. Die getuigen van groot leed, maar ook van enorme levenskracht. De tentoonstelling omvat interviews, beeldende kunst en muziek. Ze vormt het sluitstuk van een reeks lokale exposities in de provincie, geïnitieerd door Jac Lemmens, gemeentearchivaris en teamleider van het Erfgoedcluster Weert. Onder zijn auspiciën kwam ook deze tentoonstelling tot stand. Ze werd gerealiseerd door Rob Kooiman en Christianne Schreuder i.s.m. de Provincie Limburg.

De expositie is te bezichtigen van 12 september tot en met 24 december 2019 in het Gouvernement aan de Maas, Limburglaan 10, Maastricht.

Geopend op werkdagen van 9 – 18 uur Gesloten tijdens weekenden Toegang gratis

PeelenMaasNet.nl maakt gebruik van Erfgoednet 3.0 een product van Picturae