logo PeelenMaasNet.nl

Activiteiten in Peel en Maas

Datum

19 januari 2020

Na de Wereldbrand Lezingenreeks 75 jaar vrijheid

Na de Wereldbrand Lezingenreeks in het kader van 75 jaar vrijheid

Het thema van de lezingenreeks in het komende winterseizoen staat in het teken van ‘Na de wereldbrand’, net als de busexcursie naar de Luitenant-generaal Bestkazerne in Vredepeel.  De sprekers komend seizoen zijn Karel Koppens, François Van Hövell tot Westervlier, Joop Hendrix en Diederik Oostdijk.

Karel Koppens trapt af met de eerste lezing. Hij gaat het hebben over ‘emigratie in de jaren 50’. François van Hövell tot Westervlier behandelt in zijn lezing de EU - BREXIT & Monetaire samenwerking. Over de in de Peel gecrashte vliegtuigen gaat ‘plane hunter’ Joop Hendrix vertellen en Prof dr. Diederik Oostdijk richt zich op het ‘Brabants brons in Amerika’ de monumentale beiaard die ons land in de jaren vijftig aan Amerika schonk als dank voor de bevrijding en het Marshallplan.

De excursie die deel uitmaakt van de lezingenreeks gaat dit jaar naar het Hoofdkwartier Commando Grondgebonden Luchtverdedinging (HCGLVD) in de Luitenant-Generaal Bestkazerne in Vredepeel, voorheen Vliegbasis De Peel.

Belangstellenden voor de lezingencyclus gelieve zich bij voorkeur voor 15 september aan te melden via de website van Museum Klok & Peel (www.museumklokenpeel.nl/lezingen2019). Het complete lezingenpakket inclusief de excursie en inclusief koffie/thee kost € 32,50 p.p.

Bij de cultuurhistorische lezingenreeks zijn betrokken: Museum Klok & Peel; Heemkundekring De Vonder Asten-Someren; Heemkundekring H.N. Ouwerling Deurne en Stichting Behoud Kasteelerfgoed Asten.

  

PeelenMaasNet.nl maakt gebruik van Erfgoednet 3.0 een product van Picturae