logo PeelenMaasNet.nl

Nieuws

Taxateur Arie Molendijk komt naar bibliotheek Panningen

PANNINGEN: De bekende Nederlandse taxateur en veilinghouder Arie Molendijk

uit Rotterdam komt donderdag 15 juni van 14.00 tot 17:00 uur naar de Bibliotheek van Panningen, Wilhelminaplein 1, om oude en zeldzame boeken, handschriften en oude bijbels voor het publiek op hun waarde schatten.

Molendijk is vooral gespecialiseerd in oude geschiedenis, topografie, (staten)bijbels en theologie. Ook oude foto’s, ansichtkaarten en albums zijn welkom. Taxatie gebeurt zo mogelijk aan de hand van bewijsmateriaal uit recent verschenen veilingcatalogi. Een nauwkeurige vaststelling van de waarde van boeken is afhankelijk van de druk en van de staat waarin het boek verkeert. Met enige regelmaat komen er op dit soort taxatiedagen uiterst zeldzame werken voor de dag en soms duiken zelfs geheel onbekende boeken op. Arie Molendijk geeft graag een deskundig advies m.b.t. restauratie van kostbare boeken, bijbels of boeken met een emotionele waarde. Het maken van een taxatierapport voor de verzekering is mogelijk voor zeldzame boeken en bijbels en advies voor verkoop en inbreng voor een veiling

Er is voldoende parkeergelegenheid in de omgeving.  In september 2012 was hij ook in Panningen. Dit was een druk bezochte en geslaagde middag. Op 18 november is hij aanwezig in de Bibliotheek Baarlo.

Taxatie kost vijf euro, ongeacht het aantal te beoordelen boeken.   Zie ook de nieuwe website www.molendijkboeken.nl

PeelenMaasNet.nl maakt gebruik van Erfgoednet 3.0 een product van Picturae