logo PeelenMaasNet.nl

Nieuws

Lancering PeelenMaasNet een feit!

15 maart om 18.30 uur vond in het bijzijn van de gemeenteraad en de deelnemers aan het culturele erfgoedoverleg

de lancering van erfgoedportaal 3.0 PeelenMaasNet plaats

De lancering werd voorafgegaan door een preview en workshops voor de deelnemers aan het culturele erfgoedoverleg.Op de preview werd enthousiast gereageerd. De workshops gaven een kijkje achter de schermen van PeelenMaasNet.
Na een gezamenlijke maaltijd startte het officiële deel: de lancering.Allereerst sprak de voorzitter van de stuurgroep PeelenMaasNet de aanwezigen toe over de geleverde inzet, samenwerking en het uiteindelijke product PeelenMaasNet. Daarna werden door wethouder Roland van Kessel de kartrekkers van het eerste uur in het zonnetje gezet Zij ontvingen een  culturele attentie (Sjaan de Haan) van de gemeente.
De voorzitters van de werkgroep collecties, Peter Peeters en digitalisering, Herman van Megen lanceerden samen met wethouder Roland van Kessel en voorzitter Arnoud Bruijns van de stuurgroep de website.
Tot slot presenteerde Projectleider Marcel van Ewijk het culturele erfgoedportaal aan de aanwezigen.
De presentatie werd beantwoord met een applaus van het publiek.
Het project implementatie PeelenMaasNet is na een trage start in 2013 in een razendsnel tempo opgezet (november 2015) en gevuld. Met dank aan de leverancier Picturae, met name Thomas van Maaren en super vrijwilliger Rob van 't Padje.
De gemeente Peel en Maas heeft dankzij haar organisatievorm op een adequate manier dit project gefaciliteerd. Samenwerken stond en staat hoog in het vaandel. Speciale dank is PeelenMaasNet ook verschuldigd aan Jacqueline Stienen die het project in haar portefeuille had. Geweldig wat Jacqueline voor het project heeft gedaan!
PeelenMaasNet komt binnenkort in handen van een stichting. Dan is PeelenMaasNet van en voor de inwoners van Peel en Maas. Daar mogen we zeker trots op zijn!

PeelenMaasNet.nl maakt gebruik van Erfgoednet 3.0 een product van Picturae