logo PeelenMaasNet.nl

Activiteiten

Datum

05 januari 2018 t/m 12 juni 2018

Verken je eigen familiegeschiedenis

Het Genealogiecafé opent op maandag 12 februari, 12 maart, 9 april, 14 mei en 11 juni 2018  de deuren. Van 18.30 uur tot 20.30 uur is iedereen welkom in de bibliotheek in het Huis van de Gemeente in Panningen. Belangstellenden kunnen tot 19.30 uur het Huis van de Gemeente binnentreden

In de databanken van PeelenMaasNet is veel informatie te vinden voor het maken van stambomen. Om mensen te helpen hun eigen familiegeschiedenis te verkennen is het Genealogiecafé de ideale plek. Vrijwilligers van PeelenMaasNet helpen bij het zoeken van gegevens in de bevolkingsregisters en informatie via foto’s en de beschrijvingen daarbij. Maar ook oude documenten en zeker de gedigitaliseerde lokale weekbladen bevatten een schat aan informatie.

PeelenMaasNet is het digitale geheugen van Peel en Maas. Het erfgoednet met historisch materiaal, van de regio Peel en Maas is een initiatief van verschillende verenigingen uit de gemeente. Het is een samenwerkingsverband tussen verschillende archieven, heemkundeverenigingen en culturele organisaties. Op de website zijn historische foto’s, objecten, video’s, documenten, oude weekbladen, bevolkingsregisters te vinden. Er worden ook regelmatig webexposities gepubliceerd.

Iedereen is welkom in het café, zowel ervaren mensen als mensen die aan het begin staan van een stamboomonderzoek en mensen die algemene vragen over PeelenMaasNet hebben.

PeelenMaasNet.nl maakt gebruik van Erfgoednet 3.0 een product van Picturae